Paardencoaching

Hoe werkt paardencoaching?

Wanneer je jezelf in de omgeving van een paard begeeft dan leg je contact met het paard en het paard legt contact met jou. Het paard reageert vervolgens op basis van natuurlijke instincten: zelfs als je niet fysiek op het paard gaat zitten, dan reageert het paard op jouw aanwezigheid.

Met behulp van de paardencoach wordt het gedrag van het paard vertaald en uitgelegd met als doel inzicht te krijgen in bepaalde situaties. Door de vertaling van de paardencoach krijgt de cliënt inzicht in de situatie die ze (onbewust) al hebben aangevoeld.

Meer weten over paardencoaching?

Heb je vragen, twijfel, interesse of wil je gewoon wat meer informatie? Neem gerust contact met me op

Het onzichtbare zichtbaar

Vanuit de natuur is het voor een paard van belang dat hij zijn omgeving kan voorspellen, een paard is namelijk een kwetsbaar dier. Hierdoor is de intuïtie van een paard sterk ontwikkeld. Paarden kunnen verbanden leggen tussen oorzaak en gevolg; hoe beter ze de omgeving voorspellen, hoe veiliger. Emoties zijn dus voor paarden niet te verbergen.

Een paard is in staat om contact te leggen, te communiceren én samen te werken.

Paarden reageren intuïtief en sensitief. Dit maakt hen uitermate geschikt om als ‘spiegel’ te fungeren voor de mens.

Een paard zal tijdens een paardencoaching sessie op een onbevooroordeelde manier inzicht geven in situaties, wat als confronterend kan worden ervaren. Een paard geeft vaak een bevestiging van een bepaalde situatie, waarvan men zich vaak al bewust is, maar waarmee men niet goed om gaat of om kan gaan. Paard en coaching kan dan ook worden ingezet ten behoeve van persoonlijke bewustwording, innerlijke groei of om antwoorden te vinden op persoonlijke thema’s.

Over Dymphy Vissers

Mijn specialisatie

Ik heb me gespecialiseerd in het coachen van mensen met behulp van paarden voor de doelgroep:

  •  kankerpatiënten
  •  ex-kankerpatiënten
  •  hun naasten

Tijdens mijn 16 jaar werkervaring in de terminale thuiszorg, ben ik veel in aanraking gekomen met kankerpatiënten.  Omdat ik alleen in de nachtzorg werkte, zag ik ook de gevoelskant van de ziekte, bij zowel de cliënt zelf als ook bij de naasten van de cliënten.

Door lichamelijke klachten kan ik het werk in de zorg niet meer doen, maar ik wilde me heel graag inzetten voor deze mensen. Ik ben er van overtuigd dat paardencoaching van meerwaarde voor deze doelgroep kan zijn.

Bent u zelf (ex-)kankerpatiënt, mantelzorger of heeft u in uw naast omgeving iemand met kanker en u wilt weten wat paardencoaching kan betekenen voor u of u naasten?

Neem voor vragen vrijblijvend contact met me op.